WEISHAUPT​

Weishaupt се едни од водачите на пазарот во светот во горилници, греење и кондензациски системи, соларна технологија, топлински пумпи и изградба на системи за управување. Исто така се значајни по тоа што имаат долг животен век, економичност и сигурна работа. Опремата се произведува во Германија и Швајцарија.

Ситеми за греење
Клучна карактеристика на кондензирачките котли е нивната висока ефикасност. Тие се направени на тој начин да постои целосна употреба на енергијата која е содржана во горивото.

Системи за сончевата енергија
Соларните колектори на Weishaupt се дополнуваат со кондензирачки котли и топлински пумпи совршено. Колекторите се робустни и отпорни на надворешното влијание, и одговараат и за двете DHW и како подршка во греењето. А комбинација на DHW / системот за греење  може да ја намали годишната потрошувачка на гориво до 30%.

Топлински пумпи
Топлинските пумпни на Weishaupt се едни од најтивките и најефикасните топлински пумпи на пазарот. Без разлика дали тоа се однесува на обновлива топлината од воздухот, земјата, или од подземните води, можете да бидете сигурни дека вашата опрема секогаш ќе работи економски и сигурно.

Гас, нафта, и горлилници на дуално-гориво
Горилниците Weishaupt се основа на неговата репутација за бескомпромисен квалитет. Нивната ефикасност и сигурност се одржува со голема почит во светот.

weishaupt-001

SBM​​

SBM е водечки производител на високо ефикасни гасни инфрацрвени горилници. Интегрирани во индустриско готвење или во опремата за сушење (печки, rotisseries, …), тие гарантираат максимална заштеда на енергијата
SBM нуди решенија за заштеда на енергија при греење во индустриски и комерцијални објекти: високо ефикасни гасни керамички греалки.
SBM нуди широк спектар на решенија за греење, прилагодени на специфични дизајни на податоци како што се големина на објекти, времето и зоотехнички услови.

Керамичко греење
❚ Керамичкото греење е природен начин на греење, врз основа на принцип на инфрацрвено греење. 
Се загреваат површини, не длабочини.

❚ Керамичкото греење нуди директна топлина за подот, машините и работниците. Воздухот во објектот се загрева индиректно преку рефлектираната енергија.

❚ Керамичкото греење не ги прегрева горните делови на објектот. Toj ја концентрира енергијата каде што е најпотребно, затоа намалувањето на потрошувачката на гас е во строг минимум.
❚ Керамичкото греење е тивко, а не создава прав при движење. 
Тоа не бара никакво придвижување на механичките делови.

❚ Лесен и компактен, еколошки и тивок, лесен за ракување и одржување

Каталог 1 Каталог 2

sbm-logo

MINIMAX

Безбедност преку технологијата: МиниМАКС е една од водечките компании во заштита од пожар во повеќе од 100 години.

Во преработка на дрво, централи, индустриски кујни, сервер соби и бродови, во конвертори на енергијата на ветерот, машини за печатење, фабрики за боја – каде постои ризик од пожар, МиниМАКС е таму, овозможува заштита на луѓето, машини, згради и околината.

Благодарение на специјалните решенија кои ги има развиено компанијата е светски лидер во многу сектори на пазарот. Интензивен развој во работата што ја врши во сопствениот истражувачки центар за оган осигурува дека компанијата ќе продолжи да се развива во поставување на тренд и на иновативни решенија во иднина. Можете да се потпрете на противпожарната заштита од МиниМАКС .

Брошура

minimax

FIL.B.IS Croatia

ХИДРОГЕОЛОШКИТЕ РАБОТИ
• Истражување на вода и работи за зафаќање на водатаметоди на дупчење: директни, обратен, вежба на чекан,

ПУМПНИ

• За чиста и отпадна вода, длабински бунарски пумпи, моноблок пумпи, хоризонтални центрифугални пумпи за кал

НАВОДНУВАЊЕ

• Спринклер, мобилни системи, систем капка по капка

АГРОПУМПИ И СИСТЕМИ

• Пумпни, миксери, аератори, миксери на био гас, сепаратори, опрема за кал

fb-logo